Primul apel de proiecte cu finanţare europeană şi naţională destinat microîntreprinderilor, din programul aferent perioadei 2014-2020

Ministerul Dezvoltării Regionale a lansat, astăzi, primul apel de proiecte cu finanţare europeană şi naţională destinat microîntreprinderilor, din programul aferent perioadei 2014-2020. Solicitările de finanţare vor putea fi depuse în perioada 27 iulie 2016 – 27 ianuarie 2017. Vicepremierul Vasile Dîncu a precizat ce categorii de firme private pot accesa aceste fonduri şi ce condiţii trebuie să întrunească.
Vasile Dîncu: Avem o cofinanţare din partea participantului de 10%. În condiţiie în care participanţii la acest program aduc o contribuţie şi mai mare de 10%, primesc un punctaj suplimentar, deci, competitiv, câştigă. Sperăm că acest 10% nu va fi un impediment, ci, mai degrabă, va fi un indicator care va creşte calitatea absorbţiei, şi nu doar cantitatea. Licităm suma de 234 milioane euro, 199 de milioane vin din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 35 de milioane vin din bugetul de stat. Se pot finanţa societăţi care trebuie să aibă vechime de un an până la data depunerii cererii şi cel care se încadrează, evident, în zona microîntreprinderilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 mai