Elevii din şcoli de masă şi speciale au concurat în cadrul competiţiei „Campioni speciali”

Aproximativ 1.000 de elevi din şcoli de masă şi speciale au concurat împreună, astăzi, în cadrul competiţiei speciale „Campioni speciali”. Desfăşurată în Parcul Naţional din Bucureşti şi ajunsă la a noua ediţie, competiţia a urmărit promovarea calităţilor sportive ale copiilor cu dizabilităţi – care nu au acces la sportul de performanţă şi determinarea unui număr cât mai mare de elevi să practice un sport. Ediţia din acest an a fost organizată de Liceul Tehnic Special nr. 3, care a participat cu întregul efectivul de elevi, adică, 250 de copii cu nevoi speciale – a declarat pentru RRA directorul liceului, Claudiu Cosmin Costache.

Claudiu Cosmin Costache: Copiii noştri sunt copii cu deficienţe de auz şi deficienţe asociate. Unii dintre ei au şi tetrapareză spastică şi alte deficienţe, chiar şi cu note autiste.

Reporter: Astăzi în Parcul Naţional sunt toţi campioni speciali.

Claudiu Cosmin Costache: Şi merită acest lucru pentru că este o competiţie care se organizează doar o dată pe an pentru ei. Alături de copiii, care sunt cu nevoi speciale, sunt invitaţi să participe şi copiii din învăţământul de masă tocmai pentru a-i cunoşte, pentru a le cunoaşte problemele şi în felul acesta să nu mai fie marginalizaţi şi să intre într-o comunicare şi cu ei.

Realizator: Probele competiţiei au fost: atletism, tenis de masă, mini-fotbal şi o probă la alegere între step aerobic, pantomimă, teatru, dans sportiv, popular, modern sau de societate – precizează reporterul Marilena Frâncu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 mai