Centru de informare a românilor din Ismail, regiunea Odesa, Ucraina

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, anunţă crearea la Ismail, în regiunea Odesa din Ucraina, a unui centru de informare pentru români. El a precizat, într-un interviu acordat pentru Radio România Iaşi, că înfiinţarea acestui centru va ajuta la punerea în practică a unor proiecte şi programe pentru susţinerea culturii şi limbii române.
Dan Stoenescu: „Guvernul României va investi în acest centru de informare, în colaborare cu Universitatea din Ismail, iar românii din sudul Basarabiei, din regiunea Odesa, vor avea un spaţiu unde să îşi desfăşoare activităţi pentru menţinerea şi dezvoltarea culturii naţionale şi limbii române. Deja s-a semnat memorandumul acum două săptămâni, iar centrul de informare a românilor va fi operaţionalizat la sfârşitul acestei veri”.
Ministrul Dan Stoenescu a mai afirmat că ţara noastră trebuie să susţină comunităţile istorice româneşti, cum sunt cele din Ucraina şi Serbia, şi a salutat deschiderea manifestată în acest sens şi de autorităţile din cele două ţări. De notat că astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită, începând de anul trecut, în ultima duminică din luna mai.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 mai)