Ziua Porților Deschise la CFR

Companiile feroviare sărbătoresc copilăria și organizează evenimentul Ziua Porților Deschise.

Acesta este dedicat celor mici și se desfășoară în locații feroviare din București și din țară (case de bilete, trenuri și la Muzeul CFR), de Ziua Internațională a Copilului, miercuri  –   1 iunie 2016.

Copiii vor face o scurtă „călătorie imaginară”, unde vor învăţa că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător şi că regula de bază, pentru efectuarea unei călătorii, este aceea de a avea un bilet!

De asemenea, vor avea ocazia să învețe de unde pot găsi informații despre mersul trenurilor, cum se cumpără un bilet și vor vizita, în București, spectaculoasa dioramă de trenulețe a Muzeului CFR.

Pe pagina de Facebook a CFR Calatori am deschis deschis public evenimentul Ziua Porților Deschise, unde  îi așteptăm cu imagini și povești pe toți cei care doresc să le împărtășească cu noi.

„Copilăria este cu siguranță perioada în care, prin experiment, copiii învață și acumulează cu ușurință cunoștințe și informații. Suntem deschiși proiectelor cu implicare în viața comunității, viitorul nostru ca popor, implicit și viitorul feroviar al României, stă și în mâinile lor. Ne bucurăm că domeniul feroviar prezintă interes și stârnește curiozitate în rândul generației tinere, ceea ce nu poate fi decât un semn bun. Și speranță pentru viitor”,  a declarat Directorul General al CFR Călători, Iosif SZENTES.

În plus, îi invităm pe părinți și bunici să poftească în vagoane alături de cei mici în călătorii individuale sau de grup, pe distanţe scurte, la alegere. Precizăm că, în tot timpul anului la călătoria cu trenurile CFR Călători spre orice destinaţie din România, copiii de până la zece ani beneficiază de unele dintre cele mai atractive reduceri: 50% la trenurile InterRegio şi Regio, atât la clasa întâi cât şi la clasa a doua. Copiii mai mici de cinci ani pot călători gratuit fără loc separat.