Uniunea Europeană nu exclude posibilitatea aplicării de sancţiuni suplimentare la adresa Rusiei

Uniunea Europeană este dispusă în cazul în care se va impune acest lucru să extindă sancţiunile aplicate la adresa Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al UE, Margaritis Schinas. Potrivit purtătorului de cuvânt Margaritis Schinas, sancţiunile vor fi anulate în cazul în care Moscova îşi va „îndeplini angajamentele asumate”.

„Totodată, suntem dispuşi să recurgem la măsuri suplimentare pentru a ridica costurile plătite de Rusia, în cazul în care acţiunile întreprinse de ea vor impune acest lucru”, a adăugat purtătorul de cuvânt al UE, Margaritis Schinas, citat de Agenţia Bloomberg. Acesta a mai adăugat că în cadrul summitului G7 din Japonia participanţii au susţinut menţinerea sancţiunilor la adresa Rusiei şi au reiterat faptul că „durata sancţiunilor are legătură directă cu respectarea pe deplin de către Rusia a Acordurilor de la Minsk şi respectarea suveranităţii Ucrainei”.

Sancţiunile economice aplicate împotriva Rusiei expiră la sfârşitul lunii iulie. Potrivit Agenţiei Bloomberg, care face referire la declaraţiile unor înalţi demnitari europeni, Bruxellesul intenţionează să prelungească aceste sancţiuni. După cum se mai anunţase anterior, importanţi politicieni din Germania au opinii diferite faţă de necesitatea prelungirii acestor sancţiuni. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, insistă asupra faptului că este mult prea devreme de a discuta despre anularea sancţiunilor. În schimb, liderii Partidului Social Democrat din Germania şi unii politicieni din coaliţia aflată la guvernare în Germania nu susţin poziţia respectivă.

www.rosbalt.ru  – 31 mai