Evenimente speciale organizate de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului

Este Ziua Internaţională a Copilului, prilej cu care numeroase instituţii organizează evenimente speciale. În Capitată, Opera Comică pentru Copii dă startul celei de-a II-a ediţii a Festivalului Opera Copiilor, care include o serie de activităţi în aer liber, în Parcul Bazilescu va fi o reprezentaţie cu actori care vor pune în scenă mai multe basme, iar la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” copiii vor avea intrarea liberă. În Arad, juniorii sunt aşteptaţi la un spectacol de muzică şi dans, în timp ce la Sibiu va fi organizat un târg de jucării, cu mai multe ateliere interactive, iar copii vor putea vizita gratuit muzeele Brukenthal şi Astra.
Şi Radio România a pregătit mai multe evenimente speciale dedicate celor mici. La Sala Radio, de la ora 19:00, Orchestra de Cameră Radio şi Corul de Copii Radio vor susţine un concert, sub bagheta dirijorului Sabin Păutza – foarte apreciat în Europa, America şi Australia. Pe scenă va urca şi violonista Maria Marica, laureată a numeroase competiţii naţionale, deşi are doar 18 ani. Concertul va putea fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, dar şi pe site-urile celor două posturi.
La miezul nopţii a fost lansat şi Cultural Junior, un radio de-o zi pentru copii, disponibil pe toate site-urile Radio România timp de 24 de ore. Cei mici sunt invitaţi în călătorii prin parcurile şi muzeele lumii, şi pot asculta poveşti sau recomandări de filme şi spectacole. Astăzi, la Cultural Junior, se vor auzi şi teme muzicale din cele mai îndrăgite desene animate, iar diseară, de la ora 19:00, cei mici sunt invitaţi în fascinanta lume Disney. Cultural Junior este un proiect-pilot de o zi al Radio România Cultural, pe care postul pubic îşi doreşte să-l transforme într-unul permanent.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 iunie)