Preşedintele Asociaţiei ProConsumator, despre produsele alimentare care nu mai respectă reţetele tradiţionale

În ultimii doi ani, produsele alimentare nu mai respectă reţetele tradiţionale, conform unor studii ale Asociaţiei ProConsumator. Studiile se referă la pâine, iaurt, mezeluri, conserve de carne, cozonaci şi îngheţată, a declarat pentru postul nostru de radio preşedintele asociaţiei, profesor universitar doctor Costel Stanciu.

Costel Stanciu: Multe reţete au fost denaturate cu efecte foarte grave. De exemplu, se foloseşte frecvent monoglutamatul de sodiu, acesta este un intensificator de gust şi aromă şi este responsabil de blocarea Vitaminei B6, care la rândul ei este responsabilă de formarea anticorpilor. Deci, în felul acesta, sistemul imunitar se vulnerabilizează şi în felul acesta apar bolile. Caragenanul, un agent de îngroşare, folosit frecvent în multe reţete, este responsabil de apariţia cancerului colorectal şi în felul acesta ne explicăm şi incidenţa mare a cancerelor.

Realizator: Costel Stanciu mai spune că, în opinia sa, Ministerul Agriculturii ar trebui să interzică folosirea anumitor substanţe în reţetele produselor alimentare, ne-a transmis redactorul RRA Marilena Frâncu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 iunie