Anchetatorii români colaborează cu cei din Republica Moldova pentru a stabili cauzele accidentului aviatic SMURD

Anchetatorii români care s-au deplasat la locul accidentului colaborează cu cei din Republica Moldova pentru a stabili cauzele prăbuşirii elicopterului.
Corespondenţă de la Chişinau – Reporter: Natalia Zaharescu: Cauzele accidentului aviatic nu au fost stabilite deocamdată, potrivit Procuraturii de la Chişinău Pompierii şi salvatorii au instalat la locul accidentului o tabără de campanie  La Haragâş, în raionul Cantemir, a ajuns şi secretarul de stat al Ministerului Român de Interne, Raed Arafat.
Raed Arafat: Piloţii, când decolează, obţin informaţiile de care au nevoie. Se mai întâmplă pe drum să te surprindă situaţii. Dacă pilotul sesizează că condiţiile care le vede în faţă nu sunt bune, normal că abandonează misiunea. Deci asta era decizia pilotului, nimeni nu poate să i-o influenţeze.
Reporter: La sediul Ambasadei României la Chişinău oficiali şi oameni de rând au depus flori şi au aprins lumânări în memoria celor patru salvatori care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Haragâş.
-: Asta e pierdere tare mare şi pentru noi şi pentru România. Aşa medici să piedem, să îi primească Domnul. Aşa cum ei merită, ei trebuie să fie eroi adevăraţi.
-: Nu suntem străini pentru dânşii, nici Ţara Românească nu este străină pentru noi, toate condoleanţele şi durerea noastră pentru cei care nu sunt cu noi acum.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iunie