Date centralizate privind prezenţa la vot la ora 11:00

Participare la vot de aproape 8% la trei ore de la deschiderea urnelor pentru scrutinul local de astăzi. Care sunt judeţele fruntaşe şi care se află la polul opus aflăm acum, în direct, de la reporterul RRA, Alina Stănuţă, care are noi date privind prezenţa la urne de la Biroul Electoral Central. Bună ziua, Alina! Te ascultăm.
Reporter: Bună ziua! Potrivit raportărilor Biroului Electoral Central, cu puţine minute în urmă, la nivelul întregii ţări au votat peste două milioane de cetăţeni, ceea ce reprezintă 11,97%. Judeţele fruntaşe, cu cea mai mare prezenţă la urne, sunt Teleorman cu 18,69%, Olt cu 17,41% şi Giurgiu cu 16,90%. Cea mai scăzută participare la urne a fost în judeţele Timiş, cu 8,51%, prezenţă şi Cluj, cu 8,88%. În Bucureşti, până la acest moment, s-a înregistrat o prezenţă de 6,88%. Biroul Elelctoral Central actualizează în permanenţă datele privind prezenţa la urne, iar noi vom reveni cu detalii.
Realizator: Comuna Verneşti din judeţul Buzău este singurul loc unde deocamdată nu se votează. Procesul electoral a fost suspendat de dimineaţă pentru că buletinele erau tipărite greşit. Un alt incident a fost înregistrat la Medgidia, unde unui preşedinte de secţie de votare i s-a deschis dosar penal pentru că a plecat acasă cu ştampila. Tot din judeţul Constanţa corespondentul RRA, Mona Constantinescu, mai transmite că poliţia face verificări în comuna Ciobanu, de unde s-a făcut o sesizare la 112 prin care s-a reclamat că unul dintre candidaţi oferă bunuri alegătorilor, iar la Săcele o ştampilă a dispărtut.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 iunie