“Race for the Cure”, eveniment de renume mondial, la a doua ediţie în România – Organizat de fundaţia „RENAŞTEREA”, 4 iunie 2016, Parcul Herăstrău

StartLansare Campanie SMS 8838- 2 euro

Bucuresti 6 iunie 2016. Fundatia Renasterea a organizat pe 4 iunie a doua editie a Happy Run – Race for the Cure Romania, cea mai renumita cursa dedicata preventiei cancerului de san din lume. La acest eveniment alaturi de cei 2500 de participanti s-au aflat numeroase personalitati, sustinatoare ale activitatilor fundatiei: membrele Boardului Fundatiei Renasterea Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Ambasador Renasterea Andreea Esca, Gabriel Coveseanu, Gabriela Szabo, IulianaTudor, Oana Cuzino, Sonia Argint Ionescu s.a. In cadrul festivitatii de premirea a fost lansata Campania de SMS prin care se strang fonduri pentru programul Vieti Impletite, destinat producerii de peruci pentru femei si copii aflati in tratament oncologic.

ES Diego Brasiolo, Mihaela Geoana, Giovana Brasioli, Mircea GeoanaEvenimentul s-a desfasurat sub Patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, cu sustinerea oficiala a Administratiei Prezidentiale. Alti sustinatori ai evenimentului: Ministerul de Externe, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Ministerul  Tineretului si Sportului,  Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si Asociatia Bucharest Running Club.

Atmosfera Happy a inceput chiar de la primele momente, cu programul de incalzire sustinut de trainerul Per Markussen (Worldclass), copiii de la Liceul Lauder – Reut si de minirecitalul sustinut de Michel Kotcha si Tomy Weissbuch finalisti Vocea Romaniei 2015. La eveniment au participat invitati de seama precum Ambasadorul Italiei ES Diego Brasioli, Patron al evenimentului, Ambasadorii SUA – ES Hans Klemm, Croatiei – ES Vidis Davor, Lituaniei – ES Pocius Arvydassi, Olandei – ES Stela Ronner Grubacic, la care s-au alaturat Adrian Curaj – Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Dr. Diana Loreta Paun – Consilier de Stat – Departamentul Sănătate Publică, Corina Pop – secretar de stat Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Race for the Cure este inca o modalitate prin care FUNDATIA RENASTEREA informeaza femeile despre importanta preventiei cancerului, fiind totodata un prilej de sarbatorire a invingatoarelor in lupta cu cancerul: “Race for the Cure este o sarbatoare a Invingatoarelor in lupta impotriva cancerului si un prilej de a reaminti femeilor ca cel mai bun tratament este preventia, iar informarea corecta, sportul si optimismul sunt reteta propriei noastre sanatati. Pe de alta parte, strangerea de fonduri si implicarea celor care au invins in lupta cu boala sunt pentru organizatia noastra obiective importante si mijloace prin care sustinem continuarea proiectelor noasre. Multumesc tuturor participantilor pt participare si pentru momentul emotionant in care am donat, cu totii, prin sms la 8838. Impreuna suntem puternici, informati si sanatosi ”, afirma Mihaela Geoana, presedintele Fundatiei Renasterea.

Festivitate de premiere, Radu Mihaela InvingatoareCastigatorii primelor 3 locuri la cele patru categorii: Invingatoare, Copii, Femei si Barbati au fost premiati cu diploma si cupa Race for the Cure, dar si cu numeroase premii, printre care amintim: vouchere World Class, City Gril si Carrefour, produse cosmetice Melkior si Gerovital, echipamente sportive oferite de Carrefour si DHS s.a. Castigatorii la competitia intre echipe au fost urmatorii: Cea mai numeroasa echipa a unei ambasade – Echipa Italiei ( 74 participanti), Cea mai numeroasa echipa Scoli si Licee – Echipa Jean Monnet (236 participanti), Cea mai galagioasa echipa – Echipa Vittel (115 participanti), Cea mai inimoasa echipa – Echipa Catena (123 participanti) si Cea mai amuzant costumata echipa – Echipa AnaPan (63 participanti).

Alte echipe care au luat startul competitiei sunt: Ambasadele SUA, Lituania, Olanda, Uruguay si Croatia, Novartis, Idea Bank, Scoala Lauder Reut, Miscarea CFR, Roche, Supereroi, Catena, Carrefour, BCR, Luxten, Aspen Knights, Raiffeisen Bank, Lowe, Pfizer.

Evenimentul a avut urmatoarul traseu: Parcul Herastrau / Pta Charles de Gaulle, Bd. Maresal Prezan, Sos. Kiseleff, Pta Victoriei, Bd. Aviatorilor.

Cursa a fost structurata pe trei categorii:

  • 5 km – competitie alergatori
  • Fitness Walk 5 km – plimbare persoane de toate varstele
  • Fun Walk 1 km – plimbare

Race for the Cure reprezinta o modalitate de constientizare a importantei preventiei cancerului si de celebrare a invingatoarelor in lupta cu cancerul.

Participantii au primit tricoul oficial al cursei, au participat la incalzirea in ritm de dans oferita de trainerii de la WorldClass inainte de start, au primit medalia Race for the Cure imediat dupa trecerea liniei de sosire si un bilet la tombola cu premii. Pe toata durata zilei s-au organizat jocuri educative si distractive pentru copii.

Fondurile stranse in cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru:

  • a acoperi costul de manopera pentru perucile din par natural, ce vor fi oferite pacientelor oncologice;
  • sustinere psihologica pentru paciente;
  • campanii de informare asupra importantei preventiei si a depistarii precoce a cancerului de san.
  • sustinerea asociatiei de paciente Renasterea
  • oferirea de investigatii medicale gratuite

Fundatia Renasterea multumeste partenerului media Pro TV, sponsorilor Gold:  Carrefour Romania,  Novartis Oncology, Roche, McCann, sponsori Silver: Banca Transilvania, Catena, Pfizer, Abbvie, MullenLowe; sustinatorilor Media: Eventures, United Media, Gazeta sporturilor, Click! Sanatate, Tonica, SensoTV, Avantaje si sustinatorilor in-kind: Vittel, Haribo, Corny, WorldClass, City Grill, Ana Hotels, Paralela 45, Melkior, Iconic Health, Institutul Aspen Romania, DHS, Jolly Club, Selfie Fun, Farmec.

Fundatia Renasterea este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2001, care a primit statut de Organizatie de Utilitate Publica in anul 2007. Misiunea Fundatiei Renasterea este aceea de a promova importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san si de col uterin, de a oferi investigatii medicale gratuite si consiliere pacientilor oncologici.

In ultimii 15 ani, Fundatia Renasterea a obtinut rezultate remarcabile in ceea ce priveste informarea femeilor din Romania, despre importanta depistarii precoce a cancerului si a oferit peste 35.000 de investigatii medicale in cele doua centre medicale pe care le detine in Bucuresti. In plus, cu sustinerea partenerilor sai, Fundatia a achizitionat si operat doua Unitati Medicale Mobile care au oferit in regim de gratuitate investigatii pentru peste 17.000 de femei ce locuiesc in zone rurale, unde rata mortalitatii este crescuta din cauza depistarii tardive a afectiunilor. Majoritatea femeilor sunt diagnosticate cu cancer in stadii avansate, din cauza lipsei informatiilor si a barierelor de ordin geografic si financiar. www.fundatiarenasterea.ro

Race for the Cure reprezinta cel mai amplu si de succes eveniment de sarbatorire a invingatoarelor in lupta cu cancerul de san, de informare si strangere de fonduri. Inaugurata in anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat de la o cursa cu 800 participanti in Dallas, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1.6 milioane de participanti in intreaga lume.

Mai multe informatii: Andreea Nedelcu – 0756 713 659 / fundatiarenasterea@gmail.com