La Ambasada ţării noastre de la Paris a avut loc inaugurarea Casei României pe perioada Campionatului de Fotbal Euro 2016

La Ambasada ţării noastre de la Paris a avut loc astăzi inaugurarea Casei României pe perioada Campionatului de Fotbal Euro 2016. La eveniment a fost prezent şi premierul Dacian Cioloş, care s-a declarat optimist cu privire la rezultatul meciului de deschidere a competiţiei, ce va avea loc, mâine, între echipele Franţei şi României.

„Sunt optimist în ceea ce priveşte rezultatul meciului de footbal România-Franţa, ce marchează deschiderea Campionatului European de Footbal” – afirma premierul Dacian Cioloş, aflat într-o vizită de 2 zile în Hexagon. Potrivit acestuia este o echipă tânără şi ambiţioasă.
Dacian Cioloş: „Calificarea nu a fost una uşoară şi cu atât mai mult faptul că sunt în meciul de deschidere este deja o cinste, o onoare să te vadă toată lumea în meciul de deschidere. Sunt convins că, încă din primul meci, jucătorii vor da tot ce pot ca să arate ce înseamnă noua echipă a României”.
Dacian Cioloş le-a urat jucătorilor mult succes, rezistenţă şi inspiraţie tactică, afirmând că este o onoare pentru el să fie alături de echipa româniei pe Stade de France. Referitor la securitate, Dacian Cioloş consideră că autorităţile franceze au luat toate măsurile necesare.
Dacian Cioloş: „Ştiu că autorităile franceze au luat maximum de măsuri care puteau fi luate şi pentru acest meci, dar şi pentru organizarea acestui campionat şi eu cred că cel mai rău lucru pe care îl putem face în astfel de situaţii e să ne fie teamă şi de asta am decis să vin în primul rând. În astfel de momente trebuie să ştim să ne bucurăm, nu să ne gândim la lucruri dificile şi complexe, pentru că avem atât de rar momente de bucurie încât e păcat să le poluăm şi pe acestea cu alte idei. Deci vin cu încredere, cu optimism şi în primul rând gata să mă bucur odată cu ei”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 iunie)