Şoferul TIR-ului care a ars pe DN2/ E85 este audiat la sediul Poliţiei din Buzău

Incendiul în care a ars un TIR încărcat cu butelii pe DN2/ E85, la intrare în localitatea Mihăileşti din judeţul Buzău a fost stins. Procurorii au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă. Şoferul TIR-ului este audiat la această oră la sediul Poliţiei din Buzău. Din primele cercetări se pare că incendiul a izbucnit la unul dintre pneuri. Mai multe informaţii are acum în direct de la Mihăileşti reporterul RRA Alexandru Lancuzov. Bună ziua, Alex!

Reporter: Bun găsit! Nici o persoană nu a fost rănită în urma exploziilor de la Mihăileşti. Autorităţile menţin perimetrul de siguranţă delimitat aici pe DN 2 la intrarea în localitatea Mihăileşti, la kilometrul 80, între Urziceni şi municipiul Buzău. Pe o rază de aproximativ 500 de metri locuinţele oamenilor au fost evacuate, iar localnici încă nu pot reveni acasă pentru că nu s-au terminat măsurătorile, iar cei de la ISU spun că din buteliile împrăştiate lângă TIR-ul carbonizat încă mai sunt emanaţii de gaz. În urmă cu puţin timp primarul de aici din Mihăileşti a spus că mai multe gospodării şi case au fost avariate, pentru că pur şi simplu buteliile în urma exploziilor au aterizat pe acoperişul caselor. Este un drum drept cu două benzi pe sens şi acostament lărgit.

TIR-ul este complet distrus pe sensul de deplasare Urziceni-Buzău. O primă ipoteză este că incendiul de la pneu ar fi izbucbnit după o pană şi se văd urme pe asfalt, dar rămâne ca această informaţie să fie confirmată în urma anchetei. De la Urziceni până aici la Mihăileşti sunt aproximativ 30 de kilometri. Am întâlnit şase-şapte filtre de poliţie la toate intersecţiile cu DN 2, principala şosea care asigură legătura între Bucureşti şi Moldova. Şoferii sunt deviaţi de la Urziceni prin Ploieşti şi pe DN1B, Ploieşti-Buzău, iar pentru traseul Buzău-Bucureşti şoferii vin dinspre Buzău spre Bucureşti tot prin Ploeşti pe DN 1B.
Realizator: Vă reamintim că în zonă, în urmă cu 12 ani, tot pe raza localităţii, un TIR încărcat cu azotat de amoniu a explodat. 18 persoane au murit atunci şi 13 au fost rănite.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 iunie