Un TIR încărcat cu aproape 800 de butelii a luat foc pe DN 2, în judeţul Buzău

Un TIR încărcat cu aproape 800 de butelii a luat foc pe drumul naţional 2, pe raza localităţii Mihăileşti, în judeţul Buzău. Din cauza focului, buteliile au început să explodeze, iar populaţia a fost evacuată. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, George Creţu, a declarat pentru Radio România Actualităţi că, la acest moment, pericolul de explozie a fost înlăturat, dar echipele de intervenţie acţionează în continuare la afaţa locului.

George Creţu: S-a luat măsura evacuării populaţiei pe o rază de 500-700 de metri, concomitent cu oprirea circulaţiei pe ambele sensuri pe DN 2 85. În acest moment se lucrează la localizarea şi lichidarea incendiului, pericolul de explozie a scăzut. Concomitent cu aceste acţiuni se răcesc şi recipienţii care nu au explodat. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime, în acest moment nu mai există pericol de explozie.

Realizator: Vă reamintim, în urmă cu 12 ani, tot pe raza localităţii Mihăileşti, din judeţul Buzău, un TIR încărcat cu azotat de amoniu a explodat. 18 persoane au murit atunci şi 13 au fost rănite.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 iunie