Protest în Piaţa Universităţii pentru renumărarea voturilor exprimate la alegerile din Sectorul 1

Câteva sute de persoane s-au adunat, astăzi, în Piaţa Universităţii, şi au cerut renumărarea voturilor exprimate la alegerile din Sectorul 1 al Capitalei, unde candidata USB, Clotilde Armand, era dată câştigătoare, duminica trecută, de exit-poll-uri. Renumărarea voturilor a fost solicitată, săptămâna aceasta, şi de reprezentanţii Uniunii „Salvaţi Bucureştiul”, însă Biroul Electoral Central a respins-o, motivând că USB nu şi-a desemnat observatori în toate secţiile de votare, deşi avea posibilitatea legală să facă acest lucru. Marilena Frâncu a stat de vorbă cu câţiva manifestanţi:
-: Sunt nemulţumit de ceea ce s-a întâmplat la numărarea voturilor la Sectorul 1. Sunt acolo multe indicii de eroare şi am venit să susţin renumărarea voturilor.
-: Eu zic că dacă voturile acestea nu se vor renumăra, se va continua cu deficitul democratic care persistă din 1990 şi până astăzi, în România.
-: Astăzi am venit pentru că nu vreau să trăiesc într-un stat unde ştiu că votul meu nu contează. Mi se pare un abuz faptul că nu se doreşte renumărarea voturilor, iar prin protestul pe care l-am organizat, sperăm să facem cumva lumea mai conştientă de acest lucru şi să punem un fel de presiune publică pe decidenţii care pot să facă ceva.
-: Renumărarea voturilor ar fi un câştig pentru democraţie, pur şi simplu ar avea mai multă credibilitate aceste alegeri.
Realizator: Reprezentanţii comunităţii „Corupţia Ucide”, care a organizat protestul de astăzi, spun că vor căuta şi alte metode prin care să determine autorităţile să admită renumărarea voturilor exprimate la Sectorul 1 al Capitalei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iunie