Liviu Dragnea crede că atitudinea guvernului Cioloş de a nu acorda împrumutul de 150 de milioane de euro Republicii Moldova este incorectă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă că atitudinea guvernului Cioloş de a nu acorda împrumutul de 150 de milioane de euro Republicii Moldova este incorectă. După o discuţie la Bucureşti, cu preşedintele parlamentului acestei ţări, Adrian Candu, Liviu Dragnea a declarat că împrumutul ar trebui deblocat pentru că actualul guvern de la Chişinău a luat măsuri concrete pentru stabilizarea ţării.
Liviu Dragnea: „Nu am înţeles nici până astăzi, în mod oficial, de ce guvernul a blocat ceea ce noi am aprobat. De asemenea este un program la Ministerul Dezvoltării pe care eu l-am gestionat şi care s-a finalizat în construirea unui număr mare de grădinuiţe şi care, la fel, este blocat şi nu înţelegem de ce este blocat”.
Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Adrian Candu a declarat, la rândul său, că prin reformele aplicate, autorităţile statului doresc să recâştige încrederea instituţiilor internaţionale.
Adrian Candu: „Sunt deja mai mult de 5 luni în care demonstrăm că prin acţiuni şi rezultate deja obţinute, că există o determinare fără echivoc în a respecta angajamentele noastre faţă de partenerii de dezvoltare – şi aici mă refer şi la FMI şi UE – atât în sincronizarea unei bune agende între guvern şi parlament la implementarea Acordului de asociere şi cel de liber schimb, precum şi reformele aşteptate atât de cetăţenii Republicii Moldova cât şi de partenerii noştri de dezvoltare”.
Premierul Dacian Cioloş a afirmat recent că România aşteaptă un raport privind planul de reforme stabilit de autorităţile de la Chişinău şi că, în funcţie de acest raport, guvernul de la Bucureşti ar putea decide eliberarea unei prime tranşe din împrumutul promis de Cabinetul Ponta.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 iunie)