Plan strategic pentru creşterea ratei de vindecare a cancerelor la copii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii

Societatea Internaţională de Oncologie Pediatrică a elaborat un plan strategic pe următorii zece ani. Acesta îşi propune creşterea ratei de vindecare a cancerelor la copii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Şeful Secţiei de oncologie pediatrică din cadrul Institutului Oncologic Bucureşti, Monica Dragomir, spune că planul prevede tratamente, medicamente şi tehnici noi.
Monica Dragomir: Se vizează introducerea tratamentelor inovatoare şi sigure şi în tratamentul copiilor. În prezent, există tratamente oncologice care nu sunt citostatice, cu mecansime noi de acţiune, extrem de eficiente în unele cancere ale adultului, mai eficiente decât chimioterapia clasică. Domeniul de cercetare pentru medicamentele noi se bazează pe imunologie, pe profil genetic în general. În ciuda reglementărilor de până acum, nu apar noi medicamente pe piaţă pentru tratamentul cancerelor la copii.
Realizator: Conform datelor din Registrul Naţional de Cancer la Copil, 28% dintre cazuri sunt leucemii, 17% limfoame şi tot atâtea tumori cerebrale. Reporterul Adiana Turea transmite că anul  trecut în România au fost diagnosticate 538 de cazuri noi la copii.