Rador – 26 de ani de informaţie!

Agenţia de Presă RADOR a Radio România s-a născut în primele luni postrevoluţionare, ca răspuns la căutarea febrilă de informaţii a mass-media.

Agenţia de Presă RADOR – „Radio Observator”, pentru a traduce acronimul din titlu – este una dintre principalele surse de informare ale posturilor Radio România, ale mass-media naţionale, ale instituţiilor importante ale statului român, ale ambasadelor şi companiilor private. Înfiinţată în 1990 ca redacţie a Radiodifuziunii Române, a fost onorată să poarte numele primei agenţii de presă moderne interbelice. RADOR-ul interbelic, născut la 16 iunie 1921 ca firmă privată, preluat în 1925 în proprietatea statului, era o prescurtare de la „Radio Orient”.

Peste timp, Agenţia de Presă RADOR a devenit un vector important de comunicare naţională. Aceasta transmite informaţii furnizate de impresionanta reţea de reporteri şi corespondenţi ai Radio România şi conexează modern, profesionist şi rapid monitorizări extrase din emisiunile a peste peste 57 de posturi de radio şi televiziune din România şi din lume, peste 400 de publicaţii străine şi peste 60.000 de surse web, preluate în 15 limbi străine, din Europa, America de Nord, America Latină şi, parţial, Asia, Africa şi Australia.

Prin secţia de istorie orală, Rador oferă cititorilor site-ului său www.rador.ro mărturii unice despre evenimente care au schimbat faţa României. Documentarele, calendarele, informaţiile şi analizele din presa externă, monitorizările personalizate, materialele inedite, ştirile altfel, furnizate de o echipă profesionistă fac diferenţa pe piaţa media complicată a anului 2016.

La mulţi ani, noului Rador! – 26 de ani de informaţie