Timişoara: Zilele Filmului de Umor – cinema în aer liber, 24-26 iunie 2016, Grădina de vară Capitol

afisffumor2016E din nou vară, vine vacanța cu trenul din Franța, vin și Zilele Filmului de Umor …francez, bien sûr!

Știm că vizionarea unui film cu familia, prietenii în aer liber în serile de vară este o experienţă de neuitat.

În 2010 Institutul francez din Timisoara iniția manifestarea intitulată Zilele Filmului de Umor cu intenția de a contribui la resuscitarea culturii cinematografice în aer liber în Timișoara, prezentă și apreciată în trecut, dar și de a revitaliza spații care nu erau suficient de exploatate din punct de vedere cultural (Piața Traian, Grădina de vară Capitol).

Acest eveniment popular și gratuit a cunoscut un real succes în rândul publicului larg și anul acesta ajunge la cea de-a șaptea ediție.

Comedii recente, subiecte de actualitate, actori și regizori cunoscuți și apreciați. Veți râde în hohote, vă promitem! Cum nu se poate mai bine pentru a intra în vacanță cu multă voie bună!

Filmele sunt subtitrate în limba română.

În caz de vreme nefavorabilă proiecțiile vor avea loc în sala Capitol.

PROGRAM

VINERI 24 IUNIE

22:00 – NOI TREI SAU NIMIC! / NOUS TROIS OU RIEN ! (FRANȚA, 2015)

noustroisourienRegia : Kheiron

Distribuția: Kheiron, Leïla Bekhti, Gérard Darmon, Zabou Breitman

Durata : 102 minute

Sinopsis

Între un sătuc din sudul Iranului și Paris, Kheiron ne povestește destinul ieșit din comun al părinților lui Hibat și Fereshteh, optimiști convinși, într-o comedie cu nuanțe de poveste universală care evocă dragostea familială, dăruirea de sine și mai ales idealul unui trai liniștit împreună.

Distribuitor în România: MACONDO

SÂMBĂTĂ 25 IUNIE

22:00 – HAI SĂ TRĂIM TOȚI ÎMPREUNĂ! / ET SI ON VIVAIT TOUS ENSEMBLE ? (FRANȚA 2011)

etsionvivaitRegia: Stéphane Robelin

Distribuția: Jane Fonda, Pierre Richard, Géraldine Chaplin, Guy Bedos, Daniel Brüh

Durata : 96 minute

Sinopsis

Cinci prieteni apropiați, cinci temperamente diferite: Claude, care a iubit dintotdeauna femeile; Annie și Jean, împreună în ciuda tuturor diferențelor, el activist politic, ea burgheză și convențională; Jeanne și Albert, feminista și petrecărețul. Cinci prieteni vechi, cinci reacții în fața vârstei înaintate: inima lui Claude e acum prea slabă pentru pasiunile sale înflăcărate; lui Jean i se interzic acțiunile umanitare pentru că firma de asigurări nu vrea să-și asume riscul; Annie vrea să-și recâștige nepoțeii cu o piscină de grădină; Jeanne ascunde o boală gravă; Albert nu observă că memoria îi joacă feste. Soluția? Să se mute împreună!

Distribuitor în România : INDEPENDENȚA FILM

 

DUMINICĂ 26 IUNIE

22:00 – NUNTĂ LA MENDOZA / MARIAGE À MENDOZA (FRANȚA 2012)

mariageamendozaRegia: Edouard Deluc

Distribuția: Gustavo Kamenetzky, Nicolas Duvauchelle,Philippe Rebbot

Durata : 94 minute

Sinopsis

Doi frați ajung în Argentina pentru a lua parte la nunta verișorului lor, în Mendoza, o localitate din vestul țării. Marea aventură la care cei doi visau de mult timp stătea să înceapă… Însa, la sosirea în Buenos-Aires, Antoine nu era în apele sale, fiindcă soția sa tocmai îl părăsise. Marcus era sigur că această călătorie îi va reda fratelui său buna dispoziție. Pe drumul spre nuntă tot mai plin de peripeții, cei doi frați se regăsesc. Un detaliu esențial: când Antoine începe să-și revină, Marcus cade într-o stare deplorabilă.

Distribuitor: Platforma Institutului Francez IF CINEMA