Două producţii Radio România, premiate la Festivalurile celor mai bune Programe de Radio din Lume, de la New York

Două producţii Radio România au fost premiate la Festivalurile celor mai bune Programe de Radio din Lume, de la New York. La categoria cea mai bună dramă, piesa „Pisica Verde”, în regia artistică a lui Mihnea Chelaru, a obţinut medalia de argint, iar medalia de bronz i-a fost acordată spectacolului „Over the Rainbow”, unde scenariul şi regia au fost semnate de Mihnea Chelaru şi Ion Puican. La acest din urmă spectacol, calitatea sunetului este una deosebită, după cum a precizat pentru postul nostru de radio Mihnea Chelaru.
Mihnea Chelaru: Este pentru prima oară când la Teatrul Naţional Radiofonic, la Radio România, se realizează o piesă mixată în surround, cum toată lumea ştie, aude la cinematograf, dar am fost obligaţi să o punem în acest format, care îi permite ascultătorului să audă sunetul 3D ascultând la căşti.
Reporter: Câteva detalii despre subiectul piesei, vă rog.
Mihnea Chelaru: Subiectul piesei se petrece undeva în viitor, în care societatea ajunge extrem de automatizată, în care toţi muncim ca nişte roboţei, ni se spune ce să facem, cum să facem, şi scopul fiecărui lucrător, pe care ni l-am imaginat noi din viitor, este să ajungă la un anumit nivel, când are dreptul să pună o întrebare. Iar personajul nostru atinge nivelul maxim de experienţă şi pune întrebarea ‘de ce?’ Acest ‘de ce?’ este universal. Ne-am jucat cumva. E o viziune ciudată asupra viitorului.
Realizator: A consemnat redactorul nostru Cristi Niţă. Începând din 1982, competiţia de nivel mondial de la New York premiază cele mai bune programe realizate de posturi de radio, reţele şi producători independenţi din întreaga lume. Mai multe informaţii, dar şi secvenţe video găsiţi şi pe site-ul nostru românia-actualităţi.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 iunie)