Vicecampioana mondiala vine la Trofeul Carpati!

Nationala de handbal feminin a Olandei, medaliata cu argint la ultimul Campionat Mondial, a acceptat invitatia FRH de a participa la a 48-a editie a Trofeului Carpati.

Evenimentul se va desfasura in perioada 26-27 noiembrie in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca si va reprezenta ultimul test al tricolorelor inainte de Campionatul European din Suedia (4-18 decembrie).

Dupa editia din 2015 la care au participat Romania, Germania, Brazilia (campioana mondiala en-titre la  acea data) si Suedia, fanii handbalului vor avea astfel din nou ocazia sa asiste la un show handbalistic de nivel mondial. Din „reprezentativa lalelelor” face parte si Lois Abbingh, jucatoare ce a evoluat pentru HCM Baia Mare in precedentele doua sezoane.

Ungaria, o rivala traditionala

Puternica reprezentativa a Ungariei, multipla medaliata la Campionatele Europene, Mondiale si Jocurile Olimpice, si-a anuntat si ea in mod oficial participarea la Trofeul Carpati 2016. Ultima echipa din careul cu asi se va anunta foarte probabil dupa Jocurile Olimpice. Competitia se va desfasura in sistem final-four.

„Ne bucuram ca avem sansa se ne batem cu echipe puternice inainte de Campionatul European. Pentru Tomas Ryde este o buna oportunitate sa testeze jucatoarele in meciuri de foc. A fost si dorinta lui, iar federatia face eforturi constante sa asigure toata logistica necesara performantei la echipele nationale. Vom incerca sa tinem stacheta sus la Trofeul Carpati si sa avem totodata parte si de un spectacol de calitate la Cluj-Napoca pentru fani”, a declarat Alexandru Dedu, presedintele FRH.