Premierul britanic, David Cameron, a anunţat că va demisiona

Premierul David Cameron a anunţat că va demisiona începând din octombrie, ca urmare a votului majoritar la referendum pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Revine acum cu noi informaţii despre declaraţia premierului britanic trimisul RRA la Londra, Pavel Ionescu.
Reporter: Declaraţie premierului David Cameron a vizat în primul rând să calmeze toate părţile care acum privesc cu îngrijorare rezultatul votului, în primul rând, tabăra învingătoare, Brexit, spunând că majoritatea pe care a obţinut-o va fi respectată, apoi pe investitorii din economia britanică şi pieţele financiare, unde lira sterlină fluctuează puternic. Şi, nu în ultimul rând, pe britanicii din străinătate, dar şi pe străinii care trăiesc aici. El a anunţat, totodată, şi că îşi depune mandatul de prim-ministru.
David Cameron: Poporul britanic a votat să părăsim UE şi voinţa lui trebuie respectată. Această voinţă este o cerinţă care trebuie îndeplinită şi nu poate exista vreo îndoială asupra rezultatului votului. Vreau să dau asigurări pieţelor şi investitorilor că economia britanică este puternică. Şi vreau să le dau asigurări britanicilor care trăiesc în străinătate şi străinilor care trăiesc aici că nu vor avea loc schimbări imediate în viaţa lor. Cred că ţara are nevoie de o conducere proaspătă, care să conducă acest proces. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a stabiliza nava în următoarele săptămâni şi luni, dar nu cred că ar fi corect ca eu să rămân căpitanul care va conduce nava la următoarea destinaţie.
Reporter: Premierul spune că a informat-o pe Regina Elisabeta a II-a de deciziile sale şi că guvernatorul Băncii Angliei va susţine acum, în curând, o declaraţie asupra măsurilor imediate care se iau. Luni va fi o nouă şedinţă a Guvernului britanic, iar David Cameron a anunţat şi că va merge săptămâna viitoare să le prezinte rezultatul votului liderilor europeni.