Atelierele de creatie pentru toate varstele continua si vara asta la ICR

Si in aceasta vara, Institutul Cultural Roman va invita la o noua serie de ateliere, care vor cuprinde o paleta larga de activitati culturale si de creatie. Sub indrumarea unor artisti si specialisti in domeniile vizate, vor fi asigurate cursuri de : pictura si desen, fotografie, canto si sculptura in lemn atat pentru copii, cat si pentru adulti. Atelierele vor avea loc la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti), in perioada 4 iulie – 8 septembrie 2016, dimineata intre orele 10.30-12.00 si dupa-amiaza intre 17.00-18.30, de doua ori pe saptamana. Durata unui curs este de doua saptamani.

Vor fi studiate pictura si desenul, cu Roxana Ambrozie (artist plastic, fost curator al mai multor galerii de arta); fotografia, cu Mihail Cratofil (fotograf); canto-ul, cu artista Izabela Barbu si sculptura in lemn, cu Cristina Curelea (artist plastic).

Participarea este gratuita, pe baza inscrierii prealabile la adresa raluca.burtescu@icr.ro, cu specificarea atelierului vizat si, in cazul minorilor, a varstei cursantului.
Se vor acorda certificate de absolvire.

Cum poti sa iti dezvolti imaginatia si creativitatea? La cursul de pictura si desen tinut de   Roxana Ambrozie , participantii vor putea sa dea frau liber exprimarii artistice si sa invete diverse tehnici: de la dactilopictura, unde se va picta direct cu mana, pana la tehnica suprapunerii de culoare, tehnica firului de ata, cea a stampilei de cartof, a buretelului si a gumei de sters, a petei de cerneala, a amprentei degetului, a desenului cu lumanarea, cu creta sau cu acuarela.  

Despre imagine se spune ca ar valora „cat o mie de cuvinte“. Dincolo de aceasta aritmetica retorica, explozia comunicarii este acompaniata, in lumea de astazi, de omniprezenta vizualului. Fotografia de presa, fotografia ca arta, fotografia ca document sunt zone care se intersecteaza, fara sa se suprapuna. Despre teoria si practica unui domeniu care implineste in curand doua secole, le va vorbi cursantilor   Mihail Cratofil , ale carui fotografii ilustreaza, de mai bine de doua decenii, evenimentele ICR.

Izabela Barbu , pe numele de scena   Jezebel: „Cum a ajuns artist un om care pana la 40 de ani a lucrat in sistemul bancar? Prin daruire si urmandu-si inima. De ce canto? Veti invata sa transmiteti sentimente, emotii, sa povestiti” prin cantecele voastre, aidoma unui actor si sa ajungeti la inimile auditoriului. Veti invata sa transfigurati tracul de scena in emotie artistica, in act creator.“

Cristina Curelea este un papusar profesionist din Romania. In 2013 a inceput sa lucreze la „SOLEMNˮ, un proiect-concept care pune accentul pe introspectie, viziuni si vise lucide in lumea consumului de arta. Principalul obiectiv al SOLEMN este de a repune valoarea in arta de design de obiect. Cristina Curelea creeaza o baza de obiecte organice si subiecte unice. SOLEMN este un joc de cuvinte, care leaga materialul primar utilizat (lemn = wood) si semnificatia cuvantului romanesc /englezesc „solemnˮ. Dupa cum numele incearca sa clarifice conexiunile, procesul de creatie este, de asemenea, etnocentric.