Tabără Internaţională pentru tineri cu dizabilităţi locomotorii

34 de tineri cu dizabilităţi locomotorii însoţiţi de 58 de voluntari maltezi participă în săptămâna 4-10 iulie 2016 la ediţia a 14-a a Taberei Internaţionale pentru tineri cu dizabilităţi locomotorii în localitatea Vâlcele, judeţul Covasna.

Călărit, activităţi meşteşugăreşti, karaoke, acitivităţi asistate de câini terapeuţi, activiţăţi sportive sunt doar câteva din momentele din program care îi aşteaptă pe participanţi de-a lungul celor 6 zile ale taberei. Pe lângă activităţile fizice, anul acesta tabăra pune accent şi pe jocuri de gândire, precum rebus, şah sau moară. Tinerii cu dizabilităţi sunt cazaţi în căsuţe împreună cu voluntarii, care îi asistă timp de o săptămână.

Printre participanţi se află şi Călin, de 49 de ani, care a trăit toată viaţa într-un scaun cu rotile. El e prezent încă de la primele ediţii ale acestei tabere. Aici a văzut prima dată în viaţa lui un lac şi s-a dat prima oară cu o barcă. Excursiile cu căruţa, călăritul şi plimbările de unul singur prin pădurea din jurul taberei sunt câteva din activităţile sale favorite.

Vineri după-masă în tabără va avea loc şedinţa Asociaţiei Române a Ordinului de Malta la care vor participa preşedintele Serviciului de Ajutor Maltez în România, Dénes Mihály, şi noul secretar general al organizaţiei ales anul acesta, Tischler Ferenc.

Tabăra se va încheia sâmbătă, 9 iulie, cu un pelerinaj maltez la Şumuleu Ciuc, unde, pe lângă participanţii la tabără, vor fi prezenţi şi alţi voluntari şi membri ai Serviciului de Ajutor Maltez în România.

Tabăra internaţională pentru tineri cu dizabilităţi locomotorii este organizată de Secretariatul General al Serviciului de Ajutor Maltez în România, în strânsă colaborare cu filiala din Sfântu Gheorghe şi sucursala din Miercurea Ciuc.

Pentru detalii sau contact la faţa locului: Tischler Ferenc, Secretar General SAMR, tel. 0744173482

Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) este o asociaţie non-profit cu sediul central la Cluj-Napoca. De 25 de ani, prin intermediul a 17 filiale şi sucursale în ţară, derulăm programe în beneficiul celor aflaţi în nevoie – vârstnici, bolnavi, persoane cu deficienţe şi alte grupuri vulnerabile. 1000 de voluntari se implică în mod constant pentru a-i ajuta să ducă o viaţă demnă, fără distincţie de etnie, religie, sex sau apartenenţă politică. Valorile creştine şi principiile umanitare se află la fundamentul acţiunilor noastre: Serviciul de Ajutor Maltez în România este purtătorul misiunii Ordinului Suveran de Malta, „Tuitio fidei et obsequium pauperum”, adică „Păstrarea credinţei şi ajutorarea nevoiaşilor”.