Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, este de acord cu revendicările angajaţilor din administraţia publică locală

Angajaţii primăriilor şi ai consiliilor judeţe şi-au început astăzi programul cu o grevă de o oră. Ei cer mărirea salariilor cu 25 la sută şi susţin că majoritatea angajaţilor din primării au venituri salariale brute apropiate sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie, de 1250 de lei. Revendicările lor mai vizează acordarea normei de hrană, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, dar şi acordarea de vouchere de vacanţă. Protestatarii ameninţă cu grevă generală de o zi, pe 12 iulie, dacă nu le vor fi satisfăcute cererile, şi greva generală pe termen nelimitat, începând cu 19 iulie. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, spune că personalul din primării este mult mai prost plătit decât cel din administraţia publică centrală.

Gabriela Firea: Personalul din administraţia publică locală este mult mai prost plătit decât personalul din administraţia publică centrală. Ar fi normal ca aceste sume să ajungă la un echivalent, la un nivel comparabil. Mi se pare o discriminare pentru administraţia publică locală. Nu este vorba că eu încurajez astfel de manifestări, dar sunt cu totul de acord cu revendicările domniilor lor şi eu am interesul să lucrez cu angajaţi care sunt motivaţi, care sunt mulţumiţi de salariul pe care îl primesc şi care nu sunt deranjaţi de faptul că prestează aproximativ aceeaşi muncă cu un coleg dintr-un minister, care este mlt mai bine plătit.
Realizator: Declaraţia a fost consemnată de redactorul Atena Teognoste.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 iulie