Avertisment al medicilor dermatologi privind folosirea produselor cosmetice contrafăcute

Medicii dermatologi şi specialiştii în protecţia consumatorilor atrag atenţia populaţiei să nu cumpere produse dermatologice din locuri neautorizate. Ei precizează că produsele contrafăcute pot fi deosebit de periculoase, transmite corespondentul nostru în Sălaj, Adrian Lungu.

Reporter: Adrian Lungu – Consumatorii sunt sfătuiţi de specialiştii în protecţia consumatorilor să evite produsele cosmetice vândute la colţ de stradă de comercianţi neautorizaţi şi produsele etichetate necorespunzător.

Dorina Rednic, specialist în protecţia consumatorilor: Acea etichetă conţine principalele elemente care îl caracterizează: denumirea, producătorul, compoziia, termenul de valabilitate sau data durabilităţii minimale. Foarte important este să citească instrucţiunile de utilizare ale rodusului.

Reporter: Produsele contrafăcute pot fi identificate cu ajutorul unor elemente de sigurănţă.

Dorina Rednic: Lipsa inscripţionării cu elemente de identificare-informare, cerute de Legea cosmeticelor, netraducerea în limba română a tuturor menţiunilor de pe etichetă şi a tuturor instrucţiunilor de utilizare, lipsa avertismentelor, netraducerea în limba română a avertismentelor.

Reporter: Populaţia se poate feri de produsele contrafăcute şi de cele care nu respectă normele privind protecţia consumatorilor, achiziţionând cosmetice din magazine autorizate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iulie