Paşii de urmat pentru înscrierea la liceu

Ministerul Educaţiei a publicat, astăzi,  pe pagina de internet ‘admitere.edu.ro’, ierarhia absolvenţilor claselor a VIII-a pe judeţe şi capitală. Ce paşi mai sunt de urmat până la înscrierea în liceu ne spune Nicoleta Stoian.

Reporter: Lista nominală a candidaţilor pe şcoală, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, este afişată în fiecare unitate de învăţământ gimnazial. Începând de mâine şi până în 12 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile în fişele de înscriere. Se recomandă completarea unui număr cât mai mare de opţiuni, ordonate cât mai realist.

În intervalul 9 – 13 iulie, fişele de înscriere vor fi validate, iar repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat este programată pe data de 19 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi are loc ntre 21 şi 29 iulie. Candidaţii rămaşi nerepartizaţi din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii vor fi repartizaţi în data de 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie. Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între cea generală obţinută la Evaluarea Naţională, cu o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor de gimnaziu, cu o pondere de 25%.

Realizator: Tot mâine va avea loc şi ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere, a profilului şi specializarii, urmând ca primele rezulate să fie afişate pe 12 iulie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 iulie