Predare de ştafetă la Ministerul Educaţiei

La Ministerul Educaţiei a avut loc astăzi predarea de ştafetă între fostul ministru Adrian Curaj şi actualul şef al instituţiei, Mircea Dumitru. Adrian Curaj a subliniat că în cursul mandatului său cuvântu de ordine a fost transparenţa şi că a încercat să aducă ministerul mai aproape de cetăţeni.
Adrian Curaj: „Am considerat că încrederea în sistem şi într-o instituţie publică se construieşte prin responsabilitate şi transparenţă şi de aceea am publicat date, documente şi informaţii care până la momentul 2016 nu erau cunoscute deşi poate unele dintre ele existau şi este cazul pentru învăţământul superior şi pentru preuniversitar şi pentru ştiinţe şi pentru inovare. Mi-am dorit un minister mai dinamic şi pietenos cu cetăţeanul, care să ţină cont de opiniile tuturor celor implicaţi, să comunice mai transparent. Am generat destul de multe consultări publice şi grupuri de lucru, astfel încât deciziile să fie luate atât bazate pe evidenţă cât şi pe dialog”.
Noul ministru Mircea Dumitru a declarat la preluarea mandatuluică că va continua proiectele bune care au fost realizate până în prezent.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 iulie)