Concert al Ansamblului „Altissimo” la Cracovia

Institutul Cultural Român de la Varşovia organizează în seara zilei de 13 iulie 2016, în Biserica Franciscană din centrul Cracoviei, un concert al Ansamblului „Altissimo”. Evenimentul urmează să se desfăşoare în proximitatea sosirii Papei Francisc la Cracovia, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, eveniment care va reuni, pe tot parcursul lunii iulie, sute de mii de pelerini la Cracovia.

Ansamblul „Altissimo” din București a fost înfiinţat în 2002, iniţial ca un grup cameral compus din tineri violiști. În timp, componența a fost îmbogățită cu alte instrumente, din nevoia de diversificare timbrală, transformându-se într-o orchestră de cameră, căreia i s-a adăugat, în ultimii ani și un mic cor feminin. Ansamblul a participat la festivaluri și turnee în Franța (2003, 2009, 2013, 2014, 2015) și Spania (2009), în cadrul Festivalurilor Eurochestries, dar și în România (inclusiv la Festivalul Internațional „George Enescu” București), realizând și înregistrări pentru radio și televiziune. „Altissimo” este condus şi coordonat de conf. univ. dr. Bogdan Vodă, dirijor şi cadru didactic al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Concertul de la Cracovia este parte a turneului internaţional al Ansamblului „Altissimo” care presupune, în afara Poloniei, concerte în Slovacia şi Franţa.