Peste 50% dintre cetăţenii ungari ar putea participa la referendumul pe tema cotelor obligatorii de relocare a refugiaţilor

Peste 50% dintre cetăţenii ungari ar putea participa la referendumul din octombrie pe tema cotelor obligatorii de relocare a refugiaţilor. 64% dintre aceştia ar vota împotriva primirii de refugiaţi în Ungaria, pe baza unui astfel de mecanism, conform rezultatelor unui recent sondaj de opinie.
Corespondenţă din Ungaria – Reporter: Emil Groza – Peste 50% dintre cetăţenii ungari s-ar putea prezenta la secţiile de votare în cadrul referendumului iniţiat de guvern pe tema cotelor obligatorii de relocare a refugiaţilor, potrivit unui recent sondaj de opinie, realizat de Institutul Publicus. Institutul ungar a informat că 50% dintre cei chestionaţi au declarat că se vor prezenta în mod sigur la urne, iar 25% dintre aceştia au afirmat că vor face probabil acelaşi lucru. Conform rezultatelor sondajului, 64% dintre cei care au declarat că se vor prezenta la secţiile de votare, s-ar pronunţa împotriva primirii de refugiaţi pe baza unui sistem de cote obligatorii, procentul celor care sunt de acord cu un astfel de mecanism fiind de 18%. Guvernul de la Budapesta a anunţat în luna februarie iniţierea unui referendum la nivel naţional, precizând că doreşte să afle dacă populaţia ar fi de acord ca Uniunea Europeană să poată dispune şi fără consimţământul Parlamentului Ungariei, relocarea obligatorie în această ţară a unor persoane care nu au cetăţenie ungară.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iulie