Declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis face în acest moment declaraţii. Sunt reacţii după atacurile de aseară din Franţa.

Klaus Iohannis: /…/ atacul terorist de aseară de la Nisa ne-au marcat pe toţi. Tragedia loveşte din nou Franţa, o ţară greu încercată în ultimul an şi jumătate.

Transmit cu această ocazie un mesaj de condoleanţe tuturor familiilor îndurerate, le doresc multă sănătate celor care au fost răniţi şi asigur poporul francez de solidaritatea României. Sunt în strânsă legătură cu autorităţile pentru a mă asigura că cei doi români răniţi primesc toată îngrijirea de care au nevoie. Acest flagel al terorismului, care urmăreşte să semene frică şi deznădejde, nu va reuşi să dezbine Europa, nu va reuşi să dezbine Europa în a lupta şi a crede în valorile libertăţii şi în valorile democraţiei.

Domnilor miniştri, domnule director al SRI, doamnelor şi domnilor, secretari de stat şi de directori, onorată audienţă. Vă urez bun venit la întâlnirea de lucru privind siguranţa publică în spaţiile de învăţământ. Pe lângă această temă de importanţă majoră pentru România, voi vorbi şi despre alte aspecte care cred că merită menţionate în acest moment din domeniul educaţiei. Suntem din nou la finalul unui an şcolar, s-a încheiat evaluarea naţională şi s-a încheiat examenul de bacalaureat. M-a întrebat cineva dacă sunt mulţumit de rezultate şi cum le evaluez, cum le apreciez. Evaluarea mea ar suna cam astfel: absenteism mare, note mici, promovabilitate redusă, şanse şi mai reduse pentru mulţi dintre tinerii noştri să realizeze ceea ce-şi doresc în viaţă. Probabil cu toţii suntem nemulţumiţi, elevi, profesori (…)

B1TV – 15 iulie