Ediţia a şaptea a Brăţării de vacanţă debutează la Sulina

02.-Bratara-de-vacanta-Radio-Romania-ConstantaCampania Brăţara de vacanţă – „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa!”, aflată la a şaptea ediţie, debutează în acest sezon estival sâmbătă, 16 iulie, la Sulina. Voluntarii Crucii Roşii, alături de Adelina Tocitu de la Radio Constanţa, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului, vor împărţi aproximativ 1.000 de brăţări de vacanţă şi accesorii de plajă, în Tabăra de la Sulina, dar şi pe plajă.

În această vară, vor veni la Sulina 1.250 de copii din Israel, Canada, Croaţia, Ucraina şi Republica Moldova, prin „Programul de tabere ARC pentru copiii din diaspora”. Alţi 1.250 vor sosi prin taberele tradiţionale şi, cu toţii, vor simţi un plus siguranţă prin „acest proiect model, unicat la nivel de mass-media”, după cum a declarat pentru Radio Constanţa/Radio Vacanţa, Liviu Urlih, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Tulcea.

„Cu siguranţă copiii, dar mai ales părinţii se vor bucura de acţiunea şi prezenţa dumneavoastră la Sulina”, spune Nicolae Chichi, directorul general NAVROM Tulcea, societate care asigură transportul turiştilor, dar şi localnicilor de la Tulcea către Sulina.

04.-Bratara-de-vacanta-Radio-Romania-ConstantaÎn această vară, pe plajă, dar şi în hotelurile şi taberele de la mare, vor fi împărţite 20.000 de brăţări de vacanţă, care îi vor ajuta pe copii să ajungă mai repede, înapoi la părinţi, în cazul în care se rătăcesc. „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă” este unul dintre cele mai importante proiecte de responsabiliate socială demarat de Studioul Regional Radio Constanţa.

05.-Bratara-de-vacanta-Radio-Romania-Constanta„Brăţara de Vacanţă” este destinată familiilor care ajung în vacanţă în staţiunile de pe litoral, interesate de siguranţa copiilor lor, grupurilor de copii veniţi în tabără sau cantonament alături de profesori, antrenori sau educatori. Beneficiarii direcţi ai campaniei sunt copiii cu vârste între 0 şi 7 ani. Peste 200 de copii rătăciţi pe plaje au ajuns, în fiecare vară, înapoi la familiile lor, graţie „Brăţării de vacanţă”, un accesoriu obligatoriu pentru siguranţa şi liniştea familiilor venite pe litoral.

Campania „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa” a ajuns la a şaptea ediţie, iar în primele şase sezoane brăţările au fost distribuite în unităţile de cazare, la recepţie, la sediile poliţiilor din staţiunile de pe litoral, în farmaciile partenere din Constanţa, Tulcea şi din ţară.

Din 2010 şi până în prezent, au fost realizate peste 100.000 de brăţări, iar în programele Radio Constanţa/ Radio Vacanţa au fost difuzate peste 1.000 de anunţuri despre copiii care s-au rătăcit pe plajă şi care au ajuns înapoi la familiile lor prin intermediul brăţării de vacanţă. În anul 2010, proiectul a fost nominalizat la gala PR Award România la categoria „Buget Mic/Creativitate Mare”.

Ediţia a 7-a a campaniei „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţară de Vacanţă” se va desfăşura în perioada 15 iulie – 15 august 2016. Partenerii proiectului sunt „Vivat, din grijă pentru familie” şi „Crucea Roşie-filiala Constanţa”.

Pentru vara 2016 vor fi realizate 20.000 de brăţări de vacanţă, model clasic, din hârtie cerată, pe care se trec numărul de telefon al părintelui şi numele copilului şi alte brăţări din material cauciucat care îşi schimbă culoarea în momentul în care intră în contact cu razele UV. Au mai fost realizate hărţi de informare turistică în parteneriat cu i-tour.ro, dar şi accesorii pentru plajă, care vor fi oferite gratuit turiştilor.