Lajos Kósa: migraţia şi terorismul merg mână în mână

Migraţia în Europa merge mână în mână cu terorismul – a afirmat Lajos Kósa, liderul grupului parlamentar al FIDESZ, la o conferinţă de presă susţinută la Debrecen, referindu-se la atentatele din Bruxelles, Paris şi cele mai recente din Nisa. Lajos Kósa a adresat întrebarea: ce trebuie să se mai întâmple pentru ca liderii UE să recunoască la Bruxelles că politica privind migraţia pe care o promovează Uniunea este nesustenabilă. În prezent condoleanţele nu mai sunt suficiente – a precizat domnia sa. Kósa a menţionat că Europa s-a schimbat definitiv şi trebuie să se renunţe la punctul de vedere conform căruia la Bruxelles se caută încă soluţii cu privire la modul în care migraţia poate fi continuată fără impedimente.

Potrivit lui Lajos Kósa, toate atacurile teroriste din Europa pot fi asociate imigraţiei, „toate având legături cu radicalismul islamist”. „Acest terorism nu are ca scop doar pierderea de vieţi omeneşti, ci atacă civilizaţia, cultura şi conceptul despre viaţă al întregii Europe – a declarat Kósa, adăugând că este evident faptul că între terorism şi masele de oameni care sosesc ilegal în Europa există o dependenţă. Atacurile teroriste din Bruxelles şi din Paris au semnalat deja că politica UE privind migraţia trebuie schimbată, iar evenimentele din această noapte din Turcia arată că „UE nu poate să încredinţeze altora apărarea propriilor ei graniţe” – a accentuat Lajos Kósa. „Acordul UE-Turcia este important, dar nu este suficient” – a adăugat domnia sa, semnalând că această cooperare UE-Turcia privind problema migraţiei nu este eficientă, „cum nu funcţionează nici sistemul impunerii cotelor obligatorii”.

Politicianul partidului de guvernământ a accentuat că pentru tratarea migraţiei este nevoie de soluţionări „viabile”, Ungaria fiind cel mai bun exemplu în acest sens, întrucât asigură apărarea graniţelor ţării şi ale spaţiului Schengen, în conformitate cu reglementările UE. Poliţia ungară îşi îndeplineşte îndatoririle în mod exemplar, ceea ce poate să şi documenteze – a afirmat liderul grupului parlamentar al FIDESZ, ca reacţie faţă de criticile internaţionale din ultimele zile la adresa acţiunilor poliţiei, pe care le-a numit minciuni. Domnia sa a adăugat că în legătură cu toate aceste aspecte Comisia parlamentară de apărare şi ordine publică, pe care o conduce domnia sa, se va informa luni, la faţa locului, la punctul de trecere a frontierei de la Röszke. Lajos Kósa a apreciat drept inacceptabil faptul că UE vrea să sancţioneze ţările care nu acceptă cotele obligatorii de refugiaţi şi doresc ele însele să decidă alături de cine vor să trăiască. De aceea se organizează în octombrie referendumul privind cotele obligatorii – a precizat politicianul. Valul de milioane de migranţi poate fi stopat prin solidaritate, cu apărarea graniţelor şi controlul la frontiere – a comunicat Lajos Kósa la conferinţa sa de presă de la Debrecen.

MTI – 16 iulie