Ministrul de externe, Lazăr Comănescu, a declarat că există semnale că situaţia din Turcia revine la normal

Nu există nici un român printre victimele tentativei de lovitură de stat din Turcia, spun autorităţile de la Bucureşti. Ministrul de externe, Lazăr Comănescu, aflat în Mongolia la summitul Uniunea Europeană-Asia, a declarat pentru Radio România că există semnale că situaţia din Turcia revine la normal. El a precizat, de asemenea, că Turcia rămâne un partener-cheie al Uninii Europene şi al NATO, în pofida tentativei de lovitură militară.

Lazăr Comănescu: Este extrem de importantă respectarea instituţiilor democratice în Turcia, evitarea escaladării situaţiei şi este foarte important ca lucrurile acestea să revină la normal şi eu cred că situaţia, aşa cum evoluează, ne dă motive să credem că lucrurile vor reveni la normal, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o ţară care este partener-cheie al Uninii Europene, este aliat de bază în flancul sud-estic al NATO şi mai ales în condiţiile în care, dincolo de /frontierele/ Turciei şi în vecinătatea estică şi sudică a Uniunii Europene a Alianţei Nord-Atlantice stuaţiile sunt destul de complicate.

Realizator: Lazăr Comănescu a dat asigurări că autorităţile acordă sprijin românilor aflaţi în prezent în Turcia, iar pe site-ul ministerului se găsesc toate informaţiile despre situaţia din această ţară şi condiţiile de călătorie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iulie