Situaţia zborurilor spre şi dinspre Turcia

Trei curse aeriene către Istanbul, cu plecare de la Otopeni – una TAROM şi două Turkish Airlines, au fost anulate astăzi. În schimb, zborurile charter programate să plece spre staţiunile de la mare – Bodrum şi Antalya – au decolat încă de dimineaţă, aşa cum era planificat.

Reporter: Andreea Marin – Trei curse aeriene către Istanbul, cu plecare de pe Aeroportul Otiopeni, una TAROM şi două Turkish Airlines, au fost anulate, până acum. Aceeaşi măsură a fost aplicată pentru tot atâtea zboruri dinspre Istanbul. Cursele charter către Bodrum şi Antalya însă nu au suferit nicio modificare. Conducerea agenţiei TAROM din Istanbul dă asigurări că turiştii dornici să se întoarcă în ţară vor fi aduşi cu prima cursă posibilă. Camelia Enescu, director general la TAROM, agenţia Istanbul spune chiar că se ia în calcul o suplimentare a curselor.

Camelia Enescu: Datorită neoperării niciunei curse pe Aeroportul Atatürk din Istanbul, Compania TAROM a fost nevoită să-şi anuleze zborul de dimineaţă, urmând a se vedea dacă se va deschide aeroportul şi vom putea opera în condiţii de siguranţă zborul de după-amiază, încercând să luăm pasagerii ambelor zboruri şi, eventual, ce-i suplimentar.

Reporter: Aeroporturile din Ankara şi Istanbul sunt, în continuare, închise.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iulie