Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, va participa la Memorialul Yad Vashem, de la Ierusalim

Aflat în vizită în Israel, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, va participa la Memorialul Yad Vashem, de la Ierusalim, la o conferinţă specială dedicată Holocaustului din România. Aurel Vainer a declarat, între altele, corespondentului nostru Dragoş Ciocîrlan.

Aurel Vainer: Am fost invitat de Organizaţia AMIR, să spunem, sora noastră din Israel, e o organizaţie cam de tipul Federaţiei, dar după structurile din Israel, dar sunt evrei originari din România şi, pentru prima dată, la Memorialul Yad Vashem, atât de cunoscut, se organizează o zi, un eveniment dedicat comemorării Holocaustului din România. Şi din câte am înţeles, ziua aceasta când are loc, 19 iulie, ar fi fost ziua în care Antonescu a semnat principalele legi antievreieşti din România. Deci e o premieră, până acum la Yad Vashem nu s-a comemorat Holocaustul din România, la nivelul acesta, se scoate în prim-plan, se arată, da, acolo şi trebuie să comemorăm, chiar la Yad Vashem.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iulie