O parte a sindicaliştilor din Portul Constanţa sunt în grevă generală

O parte a sindicaliştilor din Portul Constanţa au intrat, în această dimineaţă, în grevă generală. Este vorba despre angajaţii unei societăţi care se ocupă cu transportul mărfurilor, nemulţumiţi de neacordarea unor majorări salariale şi eşuarea negocierilor privind contractul colectiv de muncă. Liderul sindicaliştilor, Doru Simionesei, susţine că salariaţii nu vor părăsi locul de muncă dar vor întrerupe activitatea, zilnic, câte patru ore pe fiecare schimb, până la soluţionarea revendicărilor.

Doru Simionesei: Anul trecut, în octombrie, când ne-a expirat contractul colectiv de muncă, am demarat negocierile pentru încheierea unui nou contract colectiv care nu s-a întâmplat nici până la momentul acesta. Este pe termen nedeterminat până la soluţionarea acestor revendicări, care constau în păstrarea contractului colectiv de muncă, cu toate drepturile existente la momentul actual, câştigate în urma unor negocieri anterioare, precum şi o creştere salarială colectivă în baza profitului. La /finalizare/ şi-au adus contribuţia toţi salariaţii.

Realizator: Corespondentul RRA Mona Constantinescu precizează că protestele nu afectează activitatea Portului Constanţa.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 iulie