Şapte centre de consultanţă în domeniul agricol au fost deschise în ţară

Şapte centre de consultanţă în domeniul agricol au fost deschise în mai multe oraşe pentru fermierii care vor să acceseze fonduri europene. Ei vor fi ajutaţi printre altele să-şi dezvolte exploatările agricole, iar cei tineri vor fi sprijiniţi să înceapă o afacere în mediul rural. Potrivit Agrostar, centrele sunt la Alexandria, Râmnicu Vâlcea, Constanţa, Galaţi, Buzau, Focşani şi Bucureşti. Cu mai multe informaţii, Florentina Varga.
Reporter: Fermierii primesc informaţiile necesare în 24 de ore de la solicitare, iar până în prezent sunt deja 15 proiecte.
Niculae Ştefan, preşedinte Agrostar: Ei trebuie să prezinte un pachet de informaţii legat de ceea ce vor să facă pentru a putea noi să ne creionăm un răspuns care să-l ajute pe fermier. În acest moment avem peste 15 proiecte. În domeniul investiţiilor sunt foarte mulţi doritori de cumpărare de tehnică agricolă, utilaje agricole. Sunt proiecte pentru instalarea tinerilor. Sunt câteva proiecte şi în domeniul formării profesionale. Îi putem ajuta inclusiv pe cei din administraţia locală care doresc să facă proiecte pe infrastructură în zona de pescuit, pe zona agro-turistică. Încercăm să prindem toată paleta de investiţii.
Realizator: Federaţia Agrostar urmează să deschidă săptămâna viitoare alte patru noi centre de acest fel la Giurgiu, Slobozia, Sibiu şi Timişoara.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 iulie