Alice Francis, cântăreața de electro-swing de origine română, își petrece vara la Rudna

Alice Francis, cântăreața de electro-swing de origine română, va lansa, în iarnă, al doilea album, după marele success St James Ballroom, din 2012, care, de altfel, i-a adus şi faima. De două ori pe scenă la Timişoara, în 2013 şi 2014, Alice Francis a venit din nou în orașul de pe Bega.

Alice Francis sau castelana de la Rudna s-a întors în Timiş pentru o scurtă vacaţă, după un turneu în Canada. “Regina electro-swingului”, Alice Francis, timişoreancă după mamă, se bucură de fiecare dată când poate petrece câteva zile pe meleagurile copilăriei. Puţini ştiu că ea este născută pe malurile Begăi, fiind încă o prezenţă exotică pentru noi. Tânăra cu un tată tanzanian absolvent de medicină la Timişoara, a plecat la vârsta de cinci ani în Germania.

„Nu îmi mai aduc aminte așa de multe. Știu că mergeam la magazine și erau goale, era coadă la pâine. Iarna era foarte multă zăpadă. În Germania ne-am mutat la Koln, unde am făcut școala, după care am fost la Universitate”, a declarat cântăreaţa. În Germania, însă, Alice Francis a devenit unul din cele mai mari nume de pe scena „electro-swing“, care recrează cu mijloace moderne muzica frenetică şi nebună a anilor ’20 -’30, cu elemente de jazz, charleston şi swing. Videoclipurile ei au depăşit deja şapte miliaone de vizualizări pe Youtube. Alice Francis a susţinut şi două concerte în Timişoara, în 2013, de Ziua naţională a României, şi în 2014, de Ziua Timişoarei. Alice Francis a început să redescopere România după ce mama ei a decis să cumpere conacul de la Rudna, deţinut cândva de cunoscuta familie Nikolici. „Acest loc este ceva extravagant. Este un castel-conac al baronului Nikolici, iar părinții mei l-au descoperit în urmă cu 15 și au spus că vor să îl cumpere pentru că atunci era foarte ieftin. De atunci se luptă să îl refacă”, a mai declarat Alice. Alice Francis şi colegii din trupă au înregistrat deja al doilea album, care va fi lansat în luna februarie 2017.

RADIO TIMIŞOARA – 21 iulie