Clubul de vacanță la Institutul Francez

Pe toată durata lunii iulie, Institutul Francez din București a pus la cale Clubul de vacanță, o activitate lingvistică inedită, care asociază învățarea limbii franceze cu activități ludice. Acest proiect pedagogic, construit pe baza unor ateliere instructive organizate zilnic, între 9.00 și 14.00, și împărțite pe trei categorii de vârstă distincte, își propune dezvoltarea competenței de comunicare oralǎ într-un cadru de divertisment.

Destinat copiilor și elevilor între 4 și 13 ani, Clubul de vacanță lărgește orizonturile Școlii de vară pentru a mobiliza creativitatea și imaginația  cursanților. Pentru a realiza acest lucru, proiectul pedagogic propune activități variate care cuprind cursuri de limba franceză, grupuri de conversație, activități manuale, competiții de jocuri video, ateliere de teatru, dans și povești, precum și momente muzicale cu totul excepționale.

Desfășurându-se în mare parte în atrium-ul Institutului Francez, în mediatecă, precum și în Francoludotecă, activitățile din cadrul Clubului de vacanță au fost de asemenea găzduite de către cinematograful Elvire Popesco. Cursanții pasionați de muzică și de dans au avut ocazia să urce pe scenă pentru a lua parte la atelierul de cântec „Mini Frenchmania”, în prezența artiștilor francofoni Keo și Misty.

În ideea de a se baza pe succesul obținut în ultimele ediții ale spectacolului Frenchmania, cei doi artiști români s-au mobilizat pentru a interpreta cântece în limba franceză alături de participanții prezenți, oferindu-le totodată sfaturi și îndrumări în perspectiva unei viitoare cariere în domeniul muzical. La sfârșitul modulului, copiii au avut ocazia să-și dovedească talentul în cadrul unui spectacol improvizat.

Sesiunea 2016 a Clubului de vacanță se desfășoară la Institutul Francez din București (bd. Dacia, nr. 77) și la Liceul Francez Anna de Noailles (Șoseaua București-Ploiești, nr.160A) în decursul lunii iulie. În plus, la Liceul Francez Anna de Noailles, se va mai organiza o sesiune între 22 și 26 august. Așa că pentru cei mai motivați, care doresc să profite de perioada estivală pentru a-și iniția sau perfecționa nivelul lingvistic într-un mod ludic, înscrierile sunt deschise până pe 25 iulie inclusiv.