Împuşcături într-un mall din München

În urmă cu puţin timp, au avut loc împuşcături într-un mall din München. Poliţia – din datele pe care le avem până la această oră – a înconjurat zona. Martorii vorbesc despre mai multe focuri de armă, care s-ar fi auzit. Ne întoarcem la colega mea, Ştefania Vasiliu pentru detalii. Ştefania, înţelegem că sunt şi victime. Te rog.

Reporter: Într-adevăr, presa germană a semnalat faptul că ar fi mai multe persoane ucise, mai multe persoane omorâte de focurile de armă, care au fost trase în centrul comercial din München. Trebuie să spunem că are loc o operaţiune a poliţiei la această oră. Nu se ştie dacă a fost un atacator sau mai mulţi atacatori. Acest centru comercial se află la 2,5 kilometri de stadionul formaţiei Bayern München. Sunt martori care au povestit că au văzut cadavre întinse pe caldarâm şi aşa cum am văzut şi noi în imaginile de mai devreme, erau oameni care fugeau speriaţi, probabil, după ce au auzit focurile de armă. De asemenea, trebuie să spunem că acest incident vine la câteva zile după ce un tânăr a înjunghiat mai multe persoane într-un tren, care circula în sudul Germaniei,  mai precis în Bavaria. S-a întâmplat marţi seara şi au fost patru persoane rănite de acel atacator, care avea asupra lui un topor şi un cuţit. Doi dintre răniţi sunt în stare gravă la spital. Deocamdată, poliţia a confirmat acest schimb de focuri, dar nu a putut da detalii nici despre motiovaţiile atacului, nici despre cei care l-au produs. Presa gemană continuă cu actualizarea datelor. Sunt informaţii în presă că ar fi chiar 15 morţi. Se aşteaptă o confirmare de la poliţie, care până la această oră, anunţase că este posibil să fie răniţi, dar presa, iată, vorbeşte – chiar acum citesc pe presa germană – despre 15 morţi. Sunt foarte multe informaţii care au apărut pe reţelele sociale, informaţii greu de verificat. Aşteptăm şi confirmarea poliţiei.

Realizator: Asta era şi întrebarea, Ştefania: cei 15 morţi nu sunt încă confirmaţi, nu?, de autorităţi, de poliţie.

Reporter: Presa vorbeşte despre 15 morţi. Agenţia Reuters anunta faptul că presa germană spune că sunt mai mulţi morţi şi martorii au relatat pe reţelele sociale că au văzut cadavre, dar poliţia, până la această oră, nu a confirmat acest bilanţ al morţilor.(…)

DIGI 24 – 22 iulie