UPDATE: Ultimele detalii despre atacul din Saint-Etienne-du-Rouvray, în nordul Franţei

Biroul procuraturii antitero din Franţa a declarat marţi că a deschis o anchetă asupra incidentului petrecut în localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray din Normandia, unde doi atacatori înarmaţi cu cuţite au luat ostatice mai multe persoane aflate în biserica localităţii. Preotul parohiei, luat şi el ostatic, a fost ucis de atacatori, iar alte cinci persoane au fost grav rănite. Atacatorii, ale căror identitate şi motive rămân deocamdată necunoscute, au fost împuşcaţi mortal în timpul operaţiunilor forţelor de securitate, subliniază purtătorul de cuvânt al ministerului francez de interne.

REUTERS – 26 iulie

*

Luare de ostatici la Saint-Etienne-du-Rouvray – cei doi atacatori împuşcaţi, un ostatic mort

O luare de ostatici a avut loc în această dimineaţă, într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, localitate aflată nu departe de Rouen, în departamentul Seine-Maritime din Franţa. Potrivit France 3, „doi atacatori au luat ostatic preotul, două surori şi mai mulţi credincioşi (…) folosind arme albe”.

Un jurnalist de la RTL semnalează că Grupul de Intervenţie al Poliţiei Naţionale (GIPN) şi militari s-au deplasat la faţa locului şi că s-au auzit „numeroase împuşcături”.

Potrivit Ministerului francez de Intrerne, cei doi atacatori au fost împuşcaţi. Unul din ostatici este mort, potrivit unei surse a poliţiei, citate de AFP. Ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, urmează să se deplaseze la faţa locului, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

LIBERATION – 26 iulie

*

Luare de ostatici la o biserică din Franţa

Doi indivizi „neutralizaţi” după o luare de ostatici într-o biserică din Franţa.

AFP – 26 iulie