Republica Moldova a îndeplinit 74 de puncte din cele 82 incluse în foaia de parcurs privind asocierea -Republicii Moldova la UE

Oficiali de la Chişinău afirmă că Republica Moldova a realizat majoritatea prevederilor incluse în foaia de parcurs privind asocierea ţării la UE, ceea ce a dus la deblocarea finanţării externe şi la stabilizarea celor mai importante domenii în stat. Experţi de la Chişinău sustin însă că reformele merg mai greu decât afirmă oficialii.
Republica Moldova a îndeplinit 74 de puncte din cele 82 incluse în foaia de parcurs privind asocierea |Republicii Moldova la UE. Potrivit preşedintelui parlamentului, Adrian Candu, mai rămân anumite restanţe care, la insistenţa experţilor FMI, au fost lăsate pentru sesiunea de toamnă a legislativului, urmând a fi discutate cu partenerii externi de dezvoltare a Republicii Moldova. Premierul Pavel Filip a menţionat că în urma ultimei vizite a FMI la Chişinău s-a reuşit deblocarea finanţării externe a Republicii Moldova, fapt care oferă ţării o perspectivă clară de dezvoltare. Mai mulţi experţi nu sunt însă la fel de optimişti că autorităţile de la Chişinău, în situaţia în care cele mai importante prevederi ale foii de parcurs – şi anume reforma sistemului financiar bancar, pachetele de legi privind integritatea şi un nou cod al audiovizualului – nu au fost adoptate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 august)