Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan atac virulent la adresa Occidentului

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan a lansat ieri cel mai virulent atac la adresa Occidentului de după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie. Erdoğan a afirmat că statele occidentale ar susţine terorismul şi i-ar fi sprijinit pe autorii puciului eşuat. Totodată, liderul de la Ankara a criticat Statele Unite pentru că nu l-au extrădat pe Fethullah Gülen, clericul acuzat că ar fi orchestrat puciul. Erdoğan s-a arătat nemulţumit şi de cooperarea cu Bruxelles-ul, de la care aşteaptă cele 3 miliarde de euro pentru criza refugiaţilor, şi, totodată, a condiţionat continuarea acordului cu Uniunea Europeană de eliminarea vizelor pentru cetăţenii turci. Înţelegerea privind refugiaţii, semnată cu statele din spaţiul comunitar, ar putea avea de suferit, a spus ieri, şi ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Ertaş…
Osman Ertaş: Pentru aceste ţări e uşor să vorbească despre reformarea legislaţiei turce pe terorism, pentru că ele nu au ameninţările pe care le avem noi, dar în ultimul an aceste ţări inclusiv Franţa, Germania şi Belgia, au aflat şi ele ce periculoşi sunt terorştii pentru securitatea naţională, aşa că discuţiile noastre cu Uniunea pe această temă continuă.
Realizator: Potrivit redactorului nostru, Carmen Gavrilă, ambasadorul Osman Ertaş a menctionat că termenul limită pentru liberalizarea vizelor pentru cetăţenii turci este luna octombrie.