Cele mai recomandate cinci alimente pentru îmbunătățirea compoziției sângelui

Sângele și organele hematopoietice au rolul cel mai important în corpul uman, pentru că de compoziţia sângelui depinde starea de sănătate, starea de spirit, aspectul și starea organelor interne. Din acest motiv, este foarte important consumul de alimente care au un efect benefic asupra compoziţiei sângelui. Ţinând cont de toate aceste aspecte, experții propun o listă de produse utile pentru îmbunătățirea compoziției sângelui, iar primul aliment este ficatul, considerat o sursă esențială de fier. Lipsa acestuia din organism duce la niveluri scăzute de hemoglobină și, astfel, la diverse boli, cum ar fi anemia. Ficatul mai conține o substanță importantă – heparina, care previne apariția trombozei și a infarctului miocardic. Un alt aliment este rodia, recomandată, de multe ori, inclusiv femeilor însărcinate, diagnosticate cu un nivel scazut de colesterol bun. Rodiile conțin mult fier și sunt utilizate pentru a dezactiva excesul de colesterol. Sucul de morcov și sfeclă roșie, de asemenea, este considerat cel mai bun medicament natural pentru sânge, care ajută la îmbunătățirea compoziţiei sale şi stimulează producția de eritrocite, îmbunătăţeşte memoria şi dilată vasele de sânge. Alte alimente recomandate de experţi sunt peștele și fructele de mare, datorită cărora poate fi menţinut un control al colesterolului și a zahărului din sânge. Peștele gras este considerat produsul numărul unu pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, iar în țările în care locuitorii au acces la pește proaspăt, numărul pacienților cu boli de inimă este mult mai mic decât în alte ţări. În plus, peștele conține taurină, o substanță de stabilizare a tensiunii arteriale. Experţii mai recomandă mierea, considerată drept unul dintre cele mai bune produse pentru îmbunătățirea compoziţiei sângelui.

www.healthinfo.ua – 4 august