PSD ameninţă guvernul cu moţiunea de cenzură

PSD ameninţă din nou Guvernul cu moţiunea de cenzură. Liderul partidului, Liviu Dragnea, susţine că, luni, va avea o întâlnire pe această temă cu co-preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. El acuză executivul că nu are respect faţă de lege şi reafirmă că actualul cabinet a lăsat veteranii de război şi militarii care au luptat în teatrele de operaţii fără drepturile prevăzute în Codul Fiscal.

Liviu Dragnea: Codul Fiscal este foarte clar. Noi când am adoptat Codul Fiscal am dezbătut acest lucru, scutirile de impozite şi taxe se referă atât la clădirile aflate în proprietate cât şi la clădirile aflate în coproprietate. Acelaşi lucru este valabil şi pentru teren. Ce a făcut acest guvern? Pentru faptul că funcţionarii din Ministerul de Finanţe, în orice act normativ caută să vadă cum mai pot lua câţiva lei de la fiecare român, indiferent de condiţia socială, au modificat într-un mod ilegal o lege organică, Codul Fiscal.

Realizator: Reprezentanţii executivului au răspuns că actul normativ, emis recent de cabinet, doar defineşte bunul aflat în co-proprietate şi nu schimbă cu nimic regulile care au funcţionat şi până acum, astfel că scutirile de taxe şi impozite vor fi aplicate în continuare. În plus, premierul Dacian Cioloş sublinia, zilele trecute, că, până în prezent, au fost operate trei modificări ale Codului Fiscal pentru a rezolva situaţii care au scăpat celor care au elaborat documentul.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 august