Discuţii PSD-ALDE privind oportunitatea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva cabinetului Cioloş

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se va întâlni astăzi cu copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a discuta despre eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură. Social-democraţii acuză cabinetul Cioloş că îi impozitează în mod ilegal pe veteranii de război şi pe văduvele acestora, după ce au modificat Codul Fiscal. Andrei Şerban a urmărit subiectul.
Reporter: Principala nemulţumire a lui Liviu Dragnea este legată de o hotărâre a guvernului despre care spune că va elimina scutirile de la plata taxelor şi a impozitelor pentru veteranii de război şi pentru văduvele acestora. Liviu Dragnea a susţinut că executivul a modificat ilegal Codul Fiscal şi că a dorit să elimine aceste facilităţi fiscale adoptate de Parlament.
Liviu Dragnea: Pentru faptul că funcționarii din Ministerul de Finanțe, în orice act normativ, caută să vadă cum mai pot lua câțiva lei de la fiecare român, indiferent de condiția socială, au venit și au interpretat într-un mod ilegal, de fapt au modificat într-un mod ilegal, au completat într-un mod ilegal o lege organică – Codul Fiscal.
Reporter: Premierul Dacian Cioloş a respins acuzaţiile liderului PSD şi a explicat că a trebuit să modifice Codul Fiscal, pentru că el conţine o serie de probleme care nu au fost clarificate în momentul elaborării lui în Parlament.
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a apreciat aseară, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune, că guvernul Cioloş trebuia să asigure gestiunea curentă a problemelor administrative ale ţării şi nu să se lanseze în strategii pe termen lung.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 8 august