ICR Chişinău la Universitatea Populară de Vară „Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte, jud. Prahova

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău participă cu două expoziţii şi un spectacol muzical-poetic la lucrările Universităţii Populare de Vară „Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte, judeţul Prahova. Evenimentele organizate de ICR Chişinău se vor desfăşura conform următorului program:

  • Expoziţia „Constantin Brâncuşi – Pasărea Măiastră” va fi inaugurată în data de 14 august la Palatul de Cultură din Vălenii de Munte. Expoziţia va beneficia de ample prezentări din partea de academicianului Valeriu Matei, directorul ICR Chişinău şi a criticului de artă Pavel Şuşară.
  • Expoziţia „Spătarul Nicolae Milescu – primiul enciclopedist roman” va fi vernisată pe data de 15 august la Casa memorială „Nicolae Iorga” şi va fi prezentată de Valeriu Matei.
  • Spectacolul muzical-poetic Mihai Eminescu – Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată, susţinut de actorul Nicolae Jelescu şi poetul Valeriu Matei, acompaniaţi la chitară de Viorel Burlacu, va avea loc pe data de 16 august la Palatul Peleş.

În cadrul ediției din acest an se vor desfășura prelegeri, mese rotunde, lansări de carte și expoziții, dedicate celor 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, evenimente organizate în cadrul  Anului „Constantin Brâncuşi”.

Ediţia din 2016 a Universităţii Populare de Vară „Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte, județul Prahova se va desfăşura în perioada 14-21 august.