Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a anunţat că Unitatea de transfuzii de la Spitalul CF 2 a reprimit autorizaţia de funcţionare

Unitatea de transfuzii de la Spitalul CF 2 din capitală, închisă acum două săptămâni după o transfuzie greşită, a primit astăzi autorizaţia de funcţionare. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a precizat că raportul de evaluare întocmit de Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti şi Centrul de Transfuzii a atestat că secţia îndeplineşte acum toate condiţiile necesare acreditării:

Laurenţiu Colintineanu: Autorizarea a fost emisă în data de 11 august. Controlul de astăzi a fost o acţiune de recontrol care să verifice încă o dată toate condiţiile. Inspecţia Santitară şi Departamentul de supraveghere din DSP, împreună cu Centrul de Transfuzii Bucureşti, au găsit, în cadrul a două controale separate şi distincte condiţiile ca fiind satisfăcătoare.

Amintim că Secţia de la Spitalul CF 2 a funcţionat fără autorizaţie până acum două săptămâni, când o pacientă a intrat în comă, după ce a primit o transfuzie cu o grupă de sânge greşită. Ancheta autorităţilor a găsit mai multe nereguli în spital, iar conducerea a fost obligată să ia măsurile necesare, pentru a dota secţia de transfuzii cu aparatură care să nu îi pună în pericol pe pacienţi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 august