Proteste ale transportatorilor rutieri pentru îngheţarea preţurilor poliţelor RCA

Transportatorii rutieri anunţă că vor circula cu viteză redusă cel puţin o oră pe zi, pe principalele drumuri din ţără. Asociaţiile din domeniu cer guvernului îngheţarea preţurilor poliţelor RCA şi precizează că dacă nu se ia o măsură urgentă se poate ajunge chiar la blocarea totală a activităţii.
Secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutier, Radu Dinescu: „Viteza redusă o să aibă probabil un impact semnificativ în zonele cu trafic aglomerat oricum. Vorbim de drumuri spre mare, drumuri spre munte, centura Bucureştiului, putem vorbi de Sibiu, putem să vorbim de zona Arad, de Timişoara, de asemenea în Moldova, vedem zonele astea, la Buzău, la Bacău, chiar şi la Iaşi. În schimb, în 15 septembrie este prevăzut un protest în Bucureşti, de amploare. Lumea este foarte hotărâtă să înceteze protestele atunci când se va soluţiona problema.
Transportatorii afirmă că într-un singur an poliţele RCA şi-au dublat preţul, de la 2.000 la peste 4.000 de euro. În aceste condiţii, companiile de transport rutier din România înregistrează costuri mai mari şi nu mai pot fi competitive pe plan european, precizează redactirul nostru, Alexandru Lancuzov”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 august)