Biscuiți cu lămâie

DSCI3090Poate că nu arată spectaculos, dar sunt atât de gustoși încât cam dau dependență! Pentru această cură de îngrășare vom folosi:

150 grame de făină

¼ dintr-un plic de praf de copt

150 grame de zahăr

60 de grame de unt

125 grame de cremă de brânză

1 ou

1 lămâie

un praf de sare

zahar pudră pentru ornat (ne ajunge un plic de 80 de grame pentru “tăvălit” biscuiții, atât înainte cât și după copt)

Făina se cerne și se amestecă cu praful de copt. Separat se freacă untul cu crema de brânză, se adaugă zahărul, sarea și oul bătut în prealabil cu furculița. Se adaugă coaja rasă și zeama de lămâie și apoi se toarnă treptat făina cu praful de copt peste ingredientele “umede”. Se va obține un aluat destul de moale și foarte aromat, care se lasă la răcit în frigider pentru cel puțin două ore.

Se formează biluțe de aluat cu un diametru de 2-3 cm, se tăvălesc în zaharul pudră și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanță de cel puțin 5 cm unele de altele – pentru că vor “bălti” în tavă și vor ocupa de două ori mai mult loc în timpul coacerii. Se coc biscuiții la foc mic spre mediu în jur de 15 minute, până când se rumenesc puțin pe margine. După ce se scot din tavă, se mai tăvălesc puțin prin zahăr pudră. Din cantitățile de mai sus vor ieși aproximativ 35 de biscuiți.

 

Poftă bună!

Daniela Sirbu